Տոնական գինի

wine_in_bibleՄասնակիցներ՝ Միջին դպրոցի սովորողներ

Նախագծի իրականացման վայրը՝ Միջին դպրոց, Քոլեջ, յուրաքանչյուրը իր տանը կամ ընկերոջ տանը

ժամանակաշրջան՝ Սեպտեմբերից-դեկտեմբեր, Սեբաստացու օրերին:

 

 

Նպատակը

  • Համացանցում փնտրել և պարզել Հայաստանում ինչպե՞ս են պատրաստում տնական գինի:
  • Տան մեծերից պարզել թե ինչպես են տան պայմաններում պատրաստում տնական գինի:
  • պարզել ինչ բակտերիաների շնորհիվ է ստացվում գինի և ինչպես է դա կատարվում:
  • ուսումնասիրել և պարզել գինու օգտակար հատկանիշները:

Նախագծի ընթացքը

  1. Յուրաքանչյուր սովորող ինքն է պարզում իրենց տանը մեծերը ինչպես են պատրաստում գինի:
  2. Սովորողը տեղեկություններ է հավաքում համացանցից, ինչպես են պատրաստում տնական գինին
  3. Տանը մեկ կիլոգրամ խաղողից պատրաստել գինի
  4. Սովորողները բաժանվում են խմբերի և խմբերի ներսում կատարվում է փորձի փոխանակում
  5. Ուսումնասիրություններ  Քոլեջի գինեգործության լաբորատորիայում:

Արդյունքները՝

  • Ձեռք բերել ինքնուրույն գինի պատրաստելու հմտություններ
  • Սովորողի գիտելիքի ամրապդում
  • Թիմային աշխատանքի կարողության ձեռքբերում
  • Ստացված արդյունքներից ռադիոնյութերի,տեսանյութեր,ֆոտոպատումների ստեղծում, որոնք կհրապարակվեն սովորողների բլոկներում և ենթակայքում:

Ստացվաս գինին սովորողները գեղեցիկ շշալցնում են և նվիրում կրթահամալիրի մառանին:

Սովորողների աշխատանքները

Նատալի Նահապետյան

Անահիտ Դավթյան

Արսեն Գոմցյան

Գոռ Մնացականյան

Դավիթ Եփրեմյան

1,2

Մարկ Հովհաննիսյան

Հանդիպում Արտակ Ռշտունու հետ

Հոկտեմբեր

Թողնել պատասխան

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Փոխել )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Փոխել )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Փոխել )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Փոխել )

Connecting to %s