Տոնական գինի

wine_in_bibleՄասնակիցներ՝ Միջին դպրոցի սովորողներ

Նախագծի իրականացման վայրը՝ Միջին դպրոց, Քոլեջ, յուրաքանչյուրը իր տանը կամ ընկերոջ տանը

ժամանակաշրջան՝ Սեպտեմբերից-դեկտեմբեր, Սեբաստացու օրերին:

 

 

Նպատակը

  • Համացանցում փնտրել և պարզել Հայաստանում ինչպե՞ս են պատրաստում տնական գինի:
  • Տան մեծերից պարզել թե ինչպես են տան պայմաններում պատրաստում տնական գինի:
  • պարզել ինչ բակտերիաների շնորհիվ է ստացվում գինի և ինչպես է դա կատարվում:
  • ուսումնասիրել և պարզել գինու օգտակար հատկանիշները:

Նախագծի ընթացքը

  1. Յուրաքանչյուր սովորող ինքն է պարզում իրենց տանը մեծերը ինչպես են պատրաստում գինի:
  2. Սովորողը տեղեկություններ է հավաքում համացանցից, ինչպես են պատրաստում տնական գինին
  3. Տանը մեկ կիլոգրամ խաղողից պատրաստել գինի
  4. Սովորողները բաժանվում են խմբերի և խմբերի ներսում կատարվում է փորձի փոխանակում
  5. Ուսումնասիրություններ  Քոլեջի գինեգործության լաբորատորիայում:

Արդյունքները՝

  • Ձեռք բերել ինքնուրույն գինի պատրաստելու հմտություններ
  • Սովորողի գիտելիքի ամրապդում
  • Թիմային աշխատանքի կարողության ձեռքբերում
  • Ստացված արդյունքներից ռադիոնյութերի,տեսանյութեր,ֆոտոպատումների ստեղծում, որոնք կհրապարակվեն սովորողների բլոկներում և ենթակայքում:

Ստացվաս գինին սովորողները գեղեցիկ շշալցնում են և նվիրում կրթահամալիրի մառանին:

2019-2020  ուս․տարի

Սովորողների աշխատանքները

Նատալի Նահապետյան

Անահիտ Դավթյան

Արսեն Գոմցյան

Գոռ Մնացականյան

Դավիթ Եփրեմյան

1,2

Մարկ Հովհաննիսյան

 
 
 
 
Հանդիպում Արտակ Ռշտունու հետ
 

Հոկտեմբեր

Թողնել մեկնաբանություն

Այվազյան ԼԵվոնի Ուսումնական բլոգ

Մխիթար Սեբաստացի Կրթահամալիր, Միջին դպրոց, 7.4 դասարան

Մանկավարժության լաբորատորիա

«Մխիթար Սեբաստացի» կրթահամալիր

Անրի Սարգսյանի բլոգ

Արևելյան դպրոց 5-1

Հասմիկ Ուզունյանի բլոգ

<<Մխիթար Սեբաստացի>> կրթահամալիր